Magyar English Deutsch  
Főoldal  |   Segítség  |   Magunkról  |   Kapcsolat  |   Partnereink

Belépés
  
Keresés
> Keresési feltételek törlése
 Foglalás és ajánlatkérés 

Orbán Vendégház-Badacsony
Cím: 8261 Badacsony, Egry sétány u. 5.Email: orbanvendeghaz@gmail.com
Web: www.orban-vendeghaz.huTelefon: 06-30/401-7286
Fax: 87/431-188

A képek megtekintéséhez kattintson ide!
Bevezető

BADACSONY a környező tanúhegyekkel együtt természeti értékeket tekintve az ország és Veszprém megye leggazdagabb vidékének mondható.

Bemutatkozás

A BALATON és a hegyek, háttérben a Bakony-hegység nyúlványai páratlan szépséget kínál. Nem véletlen, hogy kiemelt idegenforgalmi célpont. BADACSONYTOMAJ Szőlő és Borok városának legnagyobb látványossága maga BADACSONY, amely félsziget formájában nyúlik bele a tóba. A felső vulkáni kúpra egy likacsos anyagú bazaltsüveg került. A leggyakoribb bazaltformáció a bazaltorgonák (bazaltsziklák) és vulkáni talaj, ezek gondoskodnak az itt termelt, világhírű, tüzes badacsonyi borfajták gazdag illat, íz és zamat anyagáról. Így pl. itt terem a badacsonyi szürkebarát, badacsonyi kéknyelű (ez utóbbit a világon csak itt termelik).

Orbán vendégház BADACSONYBAN Egry J. u. 2. sz. alatt a hegy lábánál, BALATONTÓL 150 m-re a centrumban helyezkedik el 2300 m2 területen. Zárt parkolóval, úszómedencével, játszótérrel, grillezési és sportolási lehetőséggel.

A kettő, három és négyágyas szobáink, apartmanjaink balkonjainak egy része a Balatonra, egy része pedig a hegy felé néz. A szobákban zuhany, fürdőszoba, WC, tv, rádió, hűtőszekrény.

Szolgáltatásaink:

Szállásbiztosítás, elhelyezés: 2-3-4 férőhelyes szobákban és apartmanokban
Saját vendégeink részére úszómedence használatát a szobaárak tartalmazzák
Igényszerinti reggeli, saját termelésű borok kóstolása, fogyasztása hidegtálas vacsorával
Ingyenes úszómedence használat
Játszótér, asztali tenisz, asztali foci, darts
Grillezés
Zárt (részben árnyékolt) parkoló
Kerékpárkölcsönzés
Központi széf
Lehetőséget biztosítunk:

Balatoni stéges, csónakos horgászatra
Vitorlás kirándulásra
Tenisz
Minigolf
Lovaglás
Sétakocsikázás, hajózás
Dzsiptúrák
Programajánló:
BADACSONY: fürdőzés a Balatonban. Kettő napon túli itt tartózkodás esetén ?Badacsony Régiós kártyával? ingyenes a település négy strandján. A kártyával 10-100 % kedvezményt is kaphatnak a régióban található közel 60 szolgáltató, és szórakozóhelyen.. Üzletek, éttermek, borozók, diszkók helyben 0-100 m körzetben a háztól.

Helyi rendezvények:

Kulturális rendezvények: Reformkor Események Szegedi Róza Napok (júl. első hétvégéje)
Badacsonyi Bornapok (júl. utolsó és aug. első hete)
Badacsonyi Szüret (szept. második hétvégéje)
Gyalogtúrák a környező vulkánikus hegyekre
Kerékpártúrák (esetleg balatonkörüli kerékpárúton)
Lovasbemutatók, lovaglási lehetőséggel a 2-7 km körzetben lévő lovas istállóknál.
Borúti-bortúrák
Dzsiptúrák: a környék természeti kincseit kívánja bemutatni a Badacsonyba érkező vendégeknek: kőtenger ? Kővágóörs ? Káli-medence, Salföld páratlanul értékes geológiai maradvány, különleges gazdag állat- és növényvilág. Tapolca Tavasbarlang (8 km). Tanúhegyek: szigetenként emelkednek ki a Tapolcai-medencéből. Badacsony, Szent György-hegy, Csobánc, Gulács és Haláp. Tihanyi gejzírkúpok, Hegyestű Gajaszurdok, Cuha-patak stb.
Helyi kulturális rendezvények a ház előtti dísztéren történnek, a túrajáratok vendégház udvarából indulnak. Ezen kívül a helyben lévő idegenforgalmi hivatalok hetenként rendszeres buszjáratokat indítanak Budapestre, Hortobágyra, Pusztára.

Ezenkívül lehetőség nyílik még a közeli termálfürdők látogatására is. Pl. Tapolca, Hévíz, Zalakaros, Kehidakustány.
Keresőszavak

szállás, szálláshely, panzió, apartman, balatoni szállás, borpince, borkóstoló, zárt parkoló, kerékpár, széf biztosítva, üdülési csekk, úszómedence, játszótér, asztalitenisz, asztali foci, darts, grillezés, horgászat (stég, csónak), vitorlázás, tenisz, minigolf, sétakocsikázás, hajózás, dzsiptúrák ,