Magyar English Deutsch  
Főoldal  |   Segítség  |   Magunkról  |   Kapcsolat  |   Partnereink

Belépés
  
Keresés
> Keresési feltételek törlése
Tájegységek

Bakony
     Bács-Kiskun
     Békés
     Fejér
     Komárom-Esztergom
     Nincs megadva
     Somogy
     Veszprém
     Zala

Déli part
     Somogy

Északi part
     Bács-Kiskun
     Vas
     Veszprém
     Zala

Zala megye
     Zala Foglalás és ajánlatkérés 

Szabó és Fia Borpince-Juhfark fogadó
Cím: 8230 Balatonfüred , Köztársaság u. 6Email: csicsowine@chello.hu
Web: http://www.csicsowine.hu/Telefon: 06 - 30/ 627 - 1640,

A képek megtekintéséhez kattintson ide!
Bevezető

Balatoncsicsón (Balatonfüredtõl 30 km-re) található pincészetünkben, a családi hagyományokat folytatva, a XVIII. századtól foglalkozunk szõlõ- és bortermeléssel. A Nivegy-völgy kiváló adottságú agyagtalaján, közel tíz hektár területen termeljük a Balaton-felvidék jellegzetes zamatú borait.

Bemutatkozás

A Nivegy-volgy legféltettebb kincse a hungarikumnak számító Juhfark, amely rejtélyes férfiasságával ámulatba ejti az ideérkezõ vendéget. A helyi szájhagyomány szerint a Juhfark itt õshonos és innen került a Somlóra és nem fordítva! (Egyébként ezt támasztják alá a jelenlegi kutatások is…) A Juhfark mellet Olaszrizlinget, Rajnai rizlinget, Szürkebarátot, Ottonel Muskotályt, Kékfrankost és Cabernet Franc, Merlot fajtákat termelünk. Fontosnak tartjuk a szõlõmûvelés és borkészítés évszázados kézmûves hagyományainak megõrzése mellett, a mai kor technológiáinak felhasználását is. Ennek a filozófiának a szellemében a legoptimálisabb hõmérsékleten erjesztett boraink fajtától függõen reduktív, illetve hagyományos, ászok hordós érlelést kapnak. Ez a folyamat eltarthat 2 hónaptól (illatos fehérborok, rosé) akár 2-3 évig is (Juhfark, testes vörösborok) bortípustól függõen, majd ezt követõen kerülnek palackozásra. Borainkat helyben a pincészetünknél, illetve Hévízen, Balatonfüreden és Veszprémben található saját üzleteinkben vásárolhatják meg. Lehetõség van interneten történõ rendelésre, illetve vásárlásra is - ebben az esetben házhozszállítással történik a bor átadása. A pince vendégfogadó képességét 2008-ban bõvítettük. Jelenleg 50 fõt tudunk egy idõben vendégül látni borkóstolóra, illetve egyéb rendezvényekre. Kialakításra kerültek vendégszobák is, ahová szeretettel várjuk a pihenni vágyókat és a borkedvelõket.

A családias hangulatú fogadó Zánkától 7 km-re a Balaton-felvidék szívében, csendes, szolokkel és erdokkel körül ölelt környezetben fekszik, csodálatos kilátással a Balatonra és a Nivegy-völgyre. Vendégeink részére 3 db két ágyas és egy 3 ágyas apartman áll rendelkezésre, pótágyazási lehetoséggel.
Programok: borkóstolás a saját pincészetünkben (helyben), vadászat., lovaglás, kocsikázás (3 km), túrázás (gyalog, kerékpárral), strandolás, horgászat (Zánka).
Borpince és Juhfark Fogadó 8272 Balatoncsicsó 1253 Hrsz.

Keresőszavak

borospince, bor, borkostoló,


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0