Magyar English Deutsch  
Főoldal  |   Segítség  |   Magunkról  |   Kapcsolat  |   Partnereink

Belépés
  
Keresés
> Keresési feltételek törlése
Tájegységek

Bakony
     Bács-Kiskun
     Békés
     Fejér
     Komárom-Esztergom
     Nincs megadva
     Somogy
     Veszprém
     Zala

Déli part
     Somogy

Északi part
     Bács-Kiskun
     Vas
     Veszprém
     Zala

Zala megye
     Zala Foglalás és ajánlatkérés 

Gasztró Élménybirtok-Balatonlelle
Cím: 8638 Balatonlelle-Rádpuszta , 9033/11 hrsz.Email: info@radpuszta.hu
Web: http://radpuszta.huTelefon: Asztalfoglalás:+36 20/ 942 6700, Lovarda:+36 70/ 413 4658 (júniustól szeptemberig)

A képek megtekintéséhez kattintson ide!
Bevezető

Szolgáltatásaink
A 6.5 hektáron elterülő birtokon a gasztronómia összes szegletét érintve képesek vagyunk minden igény kiszolgálására a betérő és visszatérő vendégeink részére. Vendégeink igénybe vehetik birtokunk szolgáltatásainak kimeríthetetlen tárházát, ha pedig elfáradt de még hazamenni nincs kedve szálljon meg panziókban. Kicsiknek a Kölyök-tanya nyújt kikapcsolódási lehetőséget, a felnőttek pedig a borospincében fedezhetik fel a 22 borrégió bemutatott pincészeteit.


Panzió
Pihenés nyugodt környezetben Balatonlelle-Rádpuszta Panziója pihenéshez és kulturált szórakozáshoz kellemes, nyugodt környezetet biztosít távol a város zajától. A változatos igényeket kielégítő családi hangulatú panziónk 20 férőhelyes. Egész évben nyitva állunk. Panziónk 2-4 ágyas szobákkal, zuhanyzós fürdőszobával, műholdas televízióval, mini bárral szolgálja vendégeink kényelmét. A reggelit és a vacsorát hangulatos, nádtetős csárdánkban szolgáljuk fel. Lehetőség van félpanziós ellátásra is. Nagyobb létszám esetén elhelyezést és transzfert tudunk egy közeli szállodába biztosítani.

Csárda
Birtokunk egyik legmeghatározóbb gasztro-központja a Nádfedeles Tradicionális csárdánk, ami 3 kemencéjével és impozáns hagyománykövető megjelenésével méltán válik a Birtok élmény-szolgáltatásainak zászlóshajójává. A csárdánk fűthető, fedett helyisége, befogadóképessége télen 100 fő, nyáron nádfedeles teraszával 300 fő részére kínál kikapcsolódást, szórakozást. Magyaros vendégszeretettel és tradicionális ételekkel, festői környezetben, kézzel faragott szobrokkal körülvett nádtetős csárdánkban várjuk kedves vendégeinket. Esténként élő cigányzenével és megrendelés esetén folklór műsorral szórakoztatjuk a közönséget. Kínálatunkban megtalálhatóak szabadtéri kemencében készült és tradicionális házias ételeink. libamáj tokajis körtévelCsárdánk tradicionális ételei: Libamájtorony tokajis körtével, Házi lecsó, Rózsa Sándor kedvence (Fokhagymás tarja, sült szalonna, sült hagyma), Balatoni halászlé. Kemencés ételeink: Makói töltött káposzta, Kemencében sült kacsa vagy malacpecsenye, párolt káposzta, hagymás törtburgonya. Bográcsételek: Bográcsgulyás, Marhalábszár pörkölt fokhagymás csuszatésztával, Ökörpofa pörkölt kanalas nokedlivel. Szezonális és tematikus menüsorok: Húsvéti ételek, Márton-napi libából készült ételeink, Tökös ételeink, Mikulás menüsor, Karácsonyi menüsoraink. Igény szerint bármilyen egyedi menüsort el tudunk készíteni. Hagyományos magyar ízvilág mellé ajánljuk kiváló eredet védett pálinkáinkat és zamatos borainkat, de a Magyar Borok Pincéje is várja egész nap vendégeinket!


Lovarda
Lovardánkban 21 ló várja a lovassportok szerelmeseit egész évben. Vendégeink rendelkezésére állnak Lipicai, Nóniusz és Magyar Félvér tenyészetünk lovai, a megfelelő eszközökkel, profi oktatás mellett! Lovaspálya 25 Gyermekek részére az egyik legkedveltebb lovardai programunkat a pónilovaglást ajánljuk. Vendégeinket két karám várja, a gyakorlott lovasok számára pedig a terep-lovaglás élménye varázsolja még felejthetetlenebbé az itt töltött időt. Egyedülálló és különleges kikapcsolódást nyújt a kocsis- és hintós sétakocsikázás. Lovas pályánkon lehetőség van versenyek, bemutatók megtartására. Télen, ha kedvező az időjárás, páratlan élményt nyújthat a lovas szán, amint csendben siklik a csikorgó havon. A lovardai programkínálatunk ékköveként ajánljuk a 3 óra időtartalmú „Rádi lovas délután” programot, ahol csikósaink a tradicionális magyar szokások mellett, bemutatnak néhány, a múlt hagyományaihoz köthető ügyességi játékot. Akik a méltán híres magyar lovas hagyományok iránt érdeklődnek, azoknak feltétlenül ajánljuk, hogy látogassanak el látványos lovasbemutatónkra.

Bemutatkozás

Rádpuszta – egy hely, ahol Rád vár minden élményekkel teli kikapcsolódás. A Balatonlelle-Rádpuszta Gasztro Élménybirtok egy egyedülálló területi és környezeti adottságokkal megáldott, lenyűgöző birtok. Megközelíthetőségét tekintve az M7-es autópályától alig 800 méterre, míg a Balatontól csekély 3.0 km-re található. A hétköznapi pezsgő világból kicsit elmenekülve egy balatoni közelségű, a Rádi-tavakkal körül ölelt, igazi kincs várja a felfedezni vágyókat, ahol csalódásmentesen nyújtunk élvezetes élmény-szolgáltatásokat és tradiciót a betérő, megszálló és visszatérő vendégeinknek!
A hely múltját tekintve már a X. század közepére lakott Somogy megyei településről beszélünk. A neve érdekességéhez egy eredet monda kötődik. A monda alapjául I. István feleségének, Gizellának Magyarországra érkezése szolgál, hisz egyik hőn szeretett bajor lovagjának fiáról, RÁD-ról eredeztethető a név születése. Nem csak a név születése köthető a mondához, de az egész Rád nemzetség is.
Itt található a XIII. században késő-román stílusban, faragott homokkőből és téglából épült Árpád-kori templom feltárt romja, mely nyáron zenés kamara esteknek ad otthont és tökéletes helyszínként szolgál esküvői szertartások levezénylésére a mai napig.
Évszázadok jöttek – mentek, majd másfél évtizeddel ezelőtt új korszak kezdődött Balatonlelle-Rádpuszta történetében. 1997-ben egy romos épület megvásárlásával indult el az a folyamat, melynek eredményeképpen mára az alig százötven lelket számláló zsáktelepülésen egy 6,5 hektáron elterülő idegenforgalmi központ jött létre, ami magyaros vendégszeretettel várja vendégeit. A lovarda a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség által minősített Kiemelt Bemutatóhely, mely 5 patkós minősítésű.
Csárdánkban a hagyományos ízes magyar ételeket kínálunk, 180 éves Magyar Borok Pincéjében pedig megtalálható a magyarországi 22 borvidék kiállítása, emellett bemutatjuk a hazai pezsgőket és eredet védett pálinkákat.Rádpuszta pince panoráma 5
Nálunk aktívan is eltöltheti szabadidejét, de ha nyugodtan szeretne pihenni, panziónk ideális hely a kikapcsolódáshoz. A birtok számos szolgáltatásköre mellett, az új exkluzív és méltán impresszív rendezvényházunk nyújt helyszínt a különböző rendezvények és programok, esküvők lebonyolítására.
Egész évben decembertől januárig várjuk új és már visszajáró vendégeinket, számtalan programlehetőséggel és folyamatosan megújuló szolgáltatás kínálatunkkal.

Keresőszavak

Gasztró Élménybirtok-Balatonlelle, Balatonlelle